Jag har nog varit deprimerad och haft ångest i hela mitt liv. De senaste åren har jag ätit två långtidsverkande antidepressiva och ångestdämpande mediciner och en snabbverkande jag kunde ta vid behov. För ett par månader sedan fick jag förbön. Strax därefter kände jag att ett skifte hade skett i mitt liv. Ångesten och oron som ständigt hade tyngt mitt huvud försvann. Jag började glömma bort att ta eftermiddags medicinen. Tidigare hade jag mått dåligt dagen efter om jag missat att ta medicinen. Men nu kände jag mig bara bättre utan medicinen. Efter att jag flera gånger glömt att ta medicinen insåg jag att jag kunde trappa ner medicinen för att sedan sluta med den. Jag åt fortfarande morgon medicinen. Men tänkte att jag nog kunde trappa ner den också. Jag kände av att kemikalierna började lämna min kropp, men visste att det var ett steg mot hel befrielse.

 

Nu har jag vart utan all antidepressiv och ångestdämpande medicin i två veckor. För första gången i mitt liv känner jag att jag lever på riktigt. Att jag har huvudrollen i mitt liv och inte längre förminskas av depression och ångest.

 

/Maria O (Blogg-redaktör)

Helande från depression och ångest
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *